Η Ρωσία έτοιμη να βοηθήσει τις ρωσικές εταιρείες να αποχωρήσουν από το Ιράκ

Τρίτη, 13 Απριλίου 2004 14:43
UPD:15:02

Έτοιμη να βοηθήσει τις ρωσικές εταιρείες να αποχωρήσουν από το Ιράκ, σε περίπτωση που το επιθυμούν, είναι η Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η απόφαση (για την αποχώρηση) πρέπει να ληφθεί από την εταιρεία, από τους ίδιους τους ειδικούς. Αλλά σε περίπτωση που αισθάνονται ότι χρειάζονται βοήθεια από το κράτος για την ασφάλειά τους, φυσικά είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε αυτή τη βοήθεια», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ.

Αλλά και ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ιγκόρ Ιβανόφ, δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία προετοιμάζει τα απαραίτητα μέτρα για μια επείγουσα αποχώρηση των ρώσων υπηκόων που βρίσκονται στο Ιράκ.

Νωρίτερα η ρωσική εταιρεία Tekhpromexport, η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία που έχει αναλάβει συμβόλαια στο Ιράκ, ανακοίνωσε την απόφασή της να απομακρύνει και τα 370 μέλη του προσωπικού της από τη χώρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Σεργκέι Μολοζάβι, δήλωσε πως η Tekhpromexport αποφάσισε από χθες, να απομακρύνει το προσωπικό της, το οποίο εργαζόταν για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ενέργειας.

Νωρίτερα σήμερα, οκτώ εργαζόμενοι της ρωσικής εταιρείας Interenergoservis που είχαν απαχθεί στο Ιράκ, αφέθησαν ελεύθεροι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα