Νέες ζώνες ελεύθερου εμπορίου στην Κίνα

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 11:51
UPD:11:54
REUTERS/CARLOS BARRIA

Η ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Σαγκάης, που άρχισε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2013, αποτέλεσε τη βάση για φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα μπορούσαν να απομακρύνουν τους περιορισμούς από τις αγορές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και συναλλάγματος.

Τρεις νέες ζώνες ελεύθερου εμπορίου θα δημιουργήσει η Κίνα στα πρότυπα της ζώνης ελεύθερης εμπορίου που εγκαινιάστηκε πριν από ένα χρόνο στη Σαγκάη, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να στηρίξει το εμπόριο και να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Οι νέες ζώνες ελεύθερου εμπορίου θα δημιουργηθούν στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της Κίνας, καθώς και στο λιμάνι Τιαντζίν στα βόρεια της χώρας.

Η ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Σαγκάης, που άρχισε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2013, αποτέλεσε τη βάση για φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα μπορούσαν να απομακρύνουν τους περιορισμούς από τις αγορές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και συναλλάγματος καθώς και τους διοικητικούς ελέγχους σε ξένες επενδύσεις.

Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν απογοητευθεί από την πρόοδο των εργασιών στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου, υποστηρίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν προσφέρει σχεδόν κανένα πλεονέκτημα στις ξένες ή κινεζικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα