Mαραθώνιος οικονομίας και σεβασμού στο περιβάλλον στο αναβαθμισμένο διυλιστήριο των ΕΛ.ΠΕ.

BP Ultimate Diesel-Ford
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 16:32
UPD:15/12/2014 12:42

Σημαντικές θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις -καθώς μειώθηκαν όλες οι εκπομπές ρύπων- έχει  η αναβάθμιση του διυλιστηρίου Ελευσίνας των Ελληνικών Πετρελαίων.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 1,42 δισ. ευρώ, που, αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση των τελευταίων ετών, στην Ελλάδα, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες του είδους του στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, οι εκπομπές διοξειδίου του θείου (SO2) μειώθηκαν κατά 70,2%, οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου (“NOx”) κατά 11,6% και οι εκπομπές σωματιδίων (PMS) κατά 84,2%. Εκεί παράγεται, μεταξύ άλλων, το BP Ultimate Diesel, ένα πετρέλαιο κίνησης προηγμένης τεχνολογίας, αποτέλεσμα πολυετών ερευνών, από εξειδικευμένους επιστήμονες και μηχανικούς, στα ερευνητικά κέντρα της BP Oil.

Το BP Ultimate Diesel έρχεται να ενισχύσει την «οικογένεια» καυσίμων κίνησης Ultimate της ΒΡ μετά τα επιτυχή λανσαρίσματα των αμόλυβδων βενζινών, BP Ultimate 95 και BP Ultimate 100 οκτανίων. Σε σύγκριση με το κοινό Diesel, έχει αυξημένο αριθμό κετανίων και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει περισσότερη ισχύ στον κινητήρα, λόγω καλύτερης καύσης.

Επίσης, η καλύτερη καύση, μπορεί να βελτιώσει το θόρυβο λειτουργίας του κινητήρα για πιο ευχάριστη οδήγηση. Παρέχει 5 φορές μεγαλύτερη καθαριστική δύναμη και έτσι βοηθά στη διατήρηση της υγείας του κινητήρα για μεγαλύτερο διάστημα. Έτσι ο κινητήρας αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, ενώ, εξασφαλίζει και έως και 42 επιπλέον χιλιόμετρα ανά γέμισμα (βάσει μετρήσεων σε ένα τυπικό επιβατικό όχημα με πετρελαιοκινητήρα). 

Όλα αυτά αποδείχθηκαν, στην πράξη, προ ημερών, σε ημερίδα που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις των νέων διυλιστηρίων των Ελληνικών Πετρελαίων (περιλαμβάνει την ΕΚΟ και την εταιρεία Ελληνικά Καύσιμα, η οποία δραστηριοποιείται με το σήμα της BP και τα λιπαντικά Castrol στην ελληνική αγορά) στην Ελευσίνα. H Ford  μαζί με την ΒP, σχεδίασαν με επιτυχία έναν μαραθώνιο οικονομίας, στον οποίο συμμετείχαν συντάκτες αυτοκινήτου. Τα diesel μοντέλα της Ford ήταν 7 (Fiesta, Focus, Mondeo, Kuga, B-Max, C-Max, S-Max) και  κοινός παρανομαστής, πέραν του καυσίμου BP Ultimate Diesel, οι κινητήρες Duratorq στα 1,6 και 2,0 λίτρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΟΥΠΑΚΗΣ - [email protected]



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα