Παντοάν: Δύσκολο να γίνει πράξη συντεταγμένη αναδιάρθρωση χρέους

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 14:12
UPD:14:40
EPA/MATTEO BAZZI

«Η Ελλάδα διέρχεται φάση πολιτικής αστάθειας συνδεδεμένη με τον κίνδυνο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών», δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Τορίνο Λα Στάμπα (φωτ. αρχείου).

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα είναι κρίσιμη, αλλά είναι σαφώς διαφορετική από εκείνη του 2011 και του 212, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα διέρχεται φάση πολιτικής αστάθειας συνδεδεμένη με τον κίνδυνο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών», δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Τορίνο Λα Στάμπα. «Δεν με εκπλήσσει ότι οι αγορές αντιδρούν με νευρικότητα. Πρόκειται για κρίσιμη κατάσταση , αλλά είναι σαφώς διαφορετική από εκείνη του 2011 και του 212», τόνισε ο τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ρέντσι.

Ερωτηθείς σχετικά με τον «πιθανό νικητή των εκλογών, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζητεί την αναδιάρθρωση του χρέους», ο Παντοάν, πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ιταλία, είπε: «Δεν παρεμβαίνω σε εκτιμήσεις άλλων κυβερνήσεων, αλλά η εμπειρία μου λέει ότι η συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη, και , κατά συνέπεια, είναι μεγάλο λάθος να γίνεται αναφορά σε αυτή».

Εμφανίστηκε, τέλος, βέβαιος ότι όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν θα επεκτείνουν την κρίση στην Ιταλία, διότι στο παρελθόν η επέκταση της κρίσης ήταν συνέπεια μιας διαδεδομένης αδυναμίας. «Η διατήρηση του ιταλικού και ισπανικού σπρεντ σε χαμηλό επίπεδο αποδεικνύει ότι στην παρούσα φάση οι συνέπειες συγκεκριμένων κρίσεων είναι περιορισμένες», ανέφερε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα