Bank of China : Πώληση μεριδίου σε ξένους επενδυτές

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 08:29

ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ συνεργατών, προκειμένου να αγοράσει μερίδιο κατά τη δημόσια εγγραφή της μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες θα προχωρήσει η δεύτερη σε μέγεθος δανείστρια της Κίνας, η Bank of China.

«Η τράπεζα επιταχύνει τις διαδικασίες για την επιλογή των στρατηγικών επενδυτών και των δυνητικών συμβούλων της», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κρατικής τράπεζας σε συνέντευξή του στο Πεκίνο, Wang Zhaowen, συμπληρώνοντας : «Θα επιλέξουμε τους στρατηγικούς επενδυτές μέχρι τα τέλη Ιουνίου».

Η πώληση μεριδίου σε ξένους επενδυτές, ενδέχεται να βοηθήσει τη γηραιότερη δανείστρια της χώρας, η οποία ιδρύθηκε το 1912, να προχωρήσει στη διάθεση μετοχών της στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά. Η Bank of China βρίσκεται σε περίοδο διαπραγματεύσεων με περισσότερους από πέντε χρηματο-πιστωτικούς οργανισμούς, την Citigroup Inc., την Deutsche Bank AG, την HSBC Holdings Plc, την Morgan Stanley και την UBS AG, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Wang στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται, ότι η Bank of China και η China Construction Bank - η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Κίνας - έχουν έξι μήνες να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση, προκειμένου να μπορέσουν να πουλήσουν μετοχές τους στο ευρύ κοινό, μετά από τη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης στις 26 Μαρτίου. Οι δύο δανείστριες θα εισπράξουν το ποσόν των 22,5 δισ. δολ., στο πλαίσιο του σχεδίου μείωσης των επισφαλών τους δανείων.

Το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα λειτουργικά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν στα 17,4 δισ. γουάν (2,1 δισ. δολ.) από 13,6 δισ. γουάν που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Στόχος της φέτος είναι τα λειτουργικά της κέρδη να ανέλθουν σε 60 δισ. γουάν από 57 δισ. γουάν που ήταν κατά τη χρήση του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα