Marks & Spencer : Χαμηλότερες πωλήσεις το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 11:47

ΜΕΙΩΣΗ των πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, αποτέλεσμα της χαλαρής ζήτησης για κλασσικά γυναικεία ρούχα εξ αιτίας του ανταγωνισμού που υπέστη από άλλες ομοειδείς της εταιρείες, όπως τη Next Plc. Η μετοχή της υποχώρησε σε ποσοστό 4,9%.

Τα έσοδα των καταστημάτων της εταιρείας που ιδρύθηκαν πέρυσι υποχώρησαν σε ποσοστό 3,4% το ενδεκάμηνο που έληξε στις 27 Μαρτίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Roger Holmes, σε συνέντευξη Τύπου. Ειδικότερα οι πωλήσεις ενδυμάτων και επίπλων για οικιακή χρήση, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 5,2%, τη στιγμή που οι πωλήσεις τροφίμων μειώθηκαν κατά 1,4%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά ενδυμάτων της Βρετανίας μειώθηκε κατά 2/4, ενώ τα έσοδα πιέζονται από τις ανταγωνίστριές της, όπως τη Next, την τρίτη σε μέγεθος εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων στη Βρετανία, της οποίας οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση το πρώτο δίμηνο του 2004.

Στο σύνολο της οικονομικής χρήσης τα κέρδη της εταιρείας προβλέπεται να ανέλθουν σε περίπου 755 εκατ. λίρες Αγγλίας (1,4 δισ. δολ.), αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους, σύμφωνα με την οικονομική της διεύθυνση.

Οι μετοχές της Marks & Spencer έχαναν 13,5 πένες φθάνοντας στις 263 πένες η μία στις 8:25' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Η μετοχή φέτος έχει χάσει συνολικά ποσοστό 8,6%.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων πώλησης τροφίμων από 74 σε 150 καταστήματα μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα