Αύξηση 2,5% της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 14:00

Αύξηση 2,5% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού-Φυσικού Αερίου-Νερού το μήνα Φεβρουάριο 2004, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2003, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Ειδικότερα,

1. Ο δείκτης Παραγωγής Ορυχείων παρουσίασε αύξηση 7,3% κυρίως λόγω της αύξησης των επιμέρους κλάδων άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

2. Ο δείκτης Παραγωγής Βιομηχανίας παρουσίασε αύξηση κατά 1,7%. Η αύξηση του δείκτη επηρεάστηκε κυρίως απο τις αυξήσεις που σημειώθηκαν σε επιμέρους κλάδους των Τροφίμων και Ποτών, των Χημικών Προϊόντων και των Μεταφορικών Μέσων.

3. Ο δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού-Φυσικού Αερίου- Νερού σημείωσε αύξηση κατά 3,4%, η οποία όμως οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση παραγωγής και διανομής φυσικού αερίου.

Εξάλλου, η εξέλιξη της πορείας του μέσου όρου των παραπάνω δεικτών, στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004 σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2003, έχει ως εξής:

α) Ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού-Φυσικού Αερίου-Νερού παρουσίασε αύξηση κατά 1,3%.

β) Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων παρουσίασε αύξηση κατά 0,9%.

γ) Ο Δείκτης Παραγωγής Βιομηχανίας σημείωσε μείωση κατά 2,4% και

δ) Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού-Φυσικού Αερίου-Νερού παρουσίασε αύξηση κατά 9,3%.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα