Σόιμπλε: Τα επόμενα βήματα εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 19:47
UPD:11/12/2014 10:47
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την εκτίμηση ότι όλα τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε στη θέση του Eurogroupνα διαθέσει προληπτική πιστωτική γραμμή σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. «Αυτό όμως είναι ένα βήμα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει αυτόν τον δρόμο και οι μέχρι τώρα επιτυχίες είναι ενθαρρυντικές για όλους ώστε να συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο» διεμήνυσε ο ίδιος.

Παράλληλα, αναγνώρισε στην Ελλάδα «μεγάλα βήματα προόδου» και τόνισε ότι «ο δρόμος της αλληλεγγύης και των μεταρρυθμίσεων ήταν επώδυνος, αλλά ο σωστός».

AMNAWEBTV

Αναφερόμενος στην δίμηνη παράταση ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «ως Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, θα φέρουμε το θέμα στην Ομοσπονδιακή Βουλή την επόμενη εβδομάδα και η Βουλή θα συζητήσει επ΄αυτού και θα συμφωνήσει για τη δίμηνη επιμήκυνση, για να ολοκληρωθούν  οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και για να έχουμε μια επιτυχή κατάληξη του τρέχοντος προγράμματος και όλων των συνεπαγόμενων μέτρων».

Συζητήσαμε και στο Eurogroup ότι είμαστε έτοιμοι για μια επιτυχή κατάληξη του προγράμματος, να διαθέσουμε μια προληπτική γραμμή, αλλά αυτό είναι ένα βήμα για μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας, εξηγώντας ότι η απόφαση για επιτάχυνση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ελήφθη προκειμένου να αποσαφηνιστεί η πολιτική κατάσταση και, σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης, η κυβέρνηση να μπορεί να εργαστεί απρόσκοπτη προκειμένου να επιτύχει την απογείωση της ελληνικής οικονομίας.

«Οι εταίροι γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να απαντήσει στην πρόκληση της επόμενης μέρας, της ημέρας μετά το μνημόνιο» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα