Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του EAEF

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 16:44

Την εισαγωγή για την εφαρμογή των προγραμμάτων Employee Assistance Programs (ΕΑΡ) στην Ελλάδα αποτέλεσε το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του ευρωπαϊκού συλλόγου Employee Assistance European Forum-EAEF, που ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του, στις 20 Μαρτίου, στην Αθήνα.

Διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο των ΕΑΡ παρουσίασαν αξιόλογες ιδέες για την προσέγγιση εταιρειών και τον τρόπο ενημέρωσής τους σχετικά με τα προγράμματα, ενώ 16 χώρες έδωσαν το «παρών» με αντιπροσώπους από τον επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο.

Από την ελληνική κοινότητα, έντονο ήταν το ενδιαφέρον για συμμετοχή από την πλευρά των επιστημόνων, ιατρών, ψυχολόγων, ψυχιάτρων και των συμβούλων επιχειρήσεων.

Ο Chief Executive Officer του Διεθνούς Συλλόγου ΕΑΡΑ, John Maynard, τόνισε πως το Ελληνικό Παράρτημα του ΕΑΡΑ βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για το Διεθνή Σύλλογο ΕΑΡΑ που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος, Δρ. Αναστασία Παρασκευοπούλου-Rush, επισήμανε ότι : «Η Ευρώπη εφαρμόζει τα προγράμματα αυτά για περισσότερα από είκοσι χρόνια σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και τα αποτελέσματα των χρόνων αυτών πρέπει να αποτελούν για την Ελλάδα κινητήρια δύναμη για την υιοθέτησή τους».

Οι φορείς που υποστήριξαν τη διεξαγωγή του συνεδρίου ήταν το Ελληνικό Παράρτημα ΕΑΡΑ, η εταιρία Συμβούλων Επαγγελματικής Ασφάλειας & Υγείας ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε., το University of Indianapolis Athens Campus, η εταιρεία ACCOR Services καθώς και οι εταιρείες ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ, ΚΙΝΥΡΑΣ Α.Ε. και ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΣΗΣ Α.Ε.

Το Ελληνικό Παράρτημα του ΕΑΡΑ έχει ήδη δρομολογήσει τη διοργάνωση ετήσιου Πανελλαδικού Συνεδρίου ενώ από το Σεπτέμβριο του 2004 θα προσφέρει και τις υπηρεσίες εκπαίδευσης στον τομέα των ΕΑΡ. Με την παρακολούθηση αυτών, οι εκπαιδευόμενοι θα πιστοποιούνται σε τομείς των ΕΑΡ και θα μπορούν οι ίδιοι να υλοποιήσουν τα προγράμματα ΕΑΡ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα