Μάζεψε στο τέλος τις απώλειες η Wall Street

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 23:44
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες δείκτες, με τον δείκτη Nasdaq και τον Russell (μικρής κεφαλαιοποίησης) να κλείνουν με κέρδη. Ωστόσο σήμερα η αγορά επηρεάστηκε από αφενός από την πτώση των ευρωαγορών και αφετέρου από τη φημολογία ότι η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να περιορίσει ελαφρώς την πολιτική νομισματικής χαλάρωσης.

 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,29% στις 17.801,20  μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,54% στις 4.766,47 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες κατά 0,02% στις 2.059,82 μονάδες.

 

Πάντως, οι ελληνικές αναταράξεις φαίνεται ότι πέρασαν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, με το adr της Εθνικής να κλείνει με απώλειες κατά 13,49% στα 2,09 δολάρια.

 

Στο ταμπλό, η Verizon Communications υποχώρησε κατά 4,8%, καθώς η διοίκηση ανέφερε ότι η κερδοφορία της εταιρείας επηρεάστηκε αρνητικά από τις προσφορές σε ασύρματες υπηρεσίες των ανταγωνιστών της.

 

Η Citigroup έχασε 1,5%, μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Michael Corbat ότι η τράπεζα έχει σχηματίσει προβλέψεις 2,7 δισ. δολαρίων για τις νομικές κυρώσεις που αντιμετωπίζει. Επίσης, το κόστος θα αυξηθεί εξαιτίας του κόστους της νομικής κάλυψης το οποίο φτάνει τα 800 εκατ. δολάρια. 

 

Επίσης, η Tesla Motors έχασε 3,6%, για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών ότι οι χαμηλότερες τιμές της βενζίνης θα επηρεάσουν τη ζήτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα