Νέα «βουτιά» για το αργό - Ανοδικά ο χρυσός

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 22:43
UPD:22:46
REUTERS/RUBEN SPRICH

Απώλειες που ξεπέρασαν το 3% σημείωσε σήμερα το πετρέλαιο, συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία εξαιτίας αφενός της πολιτικής της προσφοράς που ακολουθεί ο ΟΠΕΚ και αφετέρου της συρρίνωσης της παγκόσμιας ζήτησης. Στον αντίποδα, ο χρυσός έκλεισε με μικρά κέρδη, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν σήμερα την ασφάλεια του, εν μέσω ανησυχιών για τις υπόλοιπες αγορές. 

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσαν κέρδη της τάξεως του 0,4% κλείνοντας στα 1.194,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου του αργού υποχώρησαν κατά 3,6%, καταγράφοντας πτώση στα 63,46 δολάρια ανά βαρέλι.

Επίσης, το συμβόλαιο Brent παράδοσης Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε απώλειες 2,61 δολάρια ή 3,8% στα 68,46 δολάρια.

Αναλυτής της Morgan Stanley εκτιμά, σε έκθεσή του με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου, πως η υπερβάλλουσα προσφορά πετρελαίου θα κορυφωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2015. Η τράπεζα υποβάθμισε την εκτίμησή της για την τιμή του μπρεντ το 2015 στα 70 δολάρια από 98 δολάρια προηγουμένως.

«Οι βασικοί οίκοι που κάνουν προβλέψεις συνεχίζουν να μειώνουν τις προσδοκίες τους για την τιμή του πετρελαίου, ιδιαίτερα για τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2015», δήλωσε ο υπεύθυνος για τη στρατηγική ως προς τα εμπορεύματα της Saxo Bank.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα