Logitech : 44% αύξηση των κερδών το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2004 09:55

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 44% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης που έληξε στις 31 Μαρτίου, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο που παράγει ποντίκια για κομπιούτερ, Logitech International SA, αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για κάμερες που χρησιμοποιούνται στο Internet και για ακουστικά.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 38,5 εκατ. δολ. ή 78 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, από 26,6 εκατ. δολ. ή 54 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τη διοίκησή της. Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 15%, φθάνοντας στα 347 εκατ. δολάρια.

Τα λειτουργικά κέρδη κατά το σύνολο της χρήσης μέχρι και τον Μάρτιο του 2004, αυξήθηκαν κατά 17%, φθάνοντας στα 146 εκατ. δολ. με αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό 15%, φθάνοντας το 1,268 δισ. δολ. Τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των προβλέψεων της διοίκησης της Logitech, αλλά και των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News.

Σε άλλη ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρεται ότι η εταιρεία σχεδιάζει την αγορά ιδίων μετοχών ύψους 250 εκατ. ελβετικών φράγκων (193 εκατ. δολ.) προκειμένου να αυξήσει τις αποδόσεις στους επενδυτές.

Σημειώνεται ότι το 1/3 της αγοράς ποντικιών κατέχει η Logitech και η Microsoft Corp., ελέγχει άλλο 1/3. Τα ποντίκια αποτελούν περίπου 40% των συνολικών εσόδων της εταιρείας, η οποία επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλα ασύρματα προϊόντα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πληκτρολόγια και κάμερες για χρήση μέσω του Internet.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο ελβετικό χρηματιστήριο. Οι μετοχές της κέρδιζαν 25 σεντίμ, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 60,25 ελβετικά φράγκα η μία χθες στη Ζυρίχη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα