Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 09:19
UPD:10:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Αίτημα για τεχνική και μικρής διάρκειας παράταση του υφιστάμενου προγράμματος αναμένεται να καταθέσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2015, ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι αυτό της παράτασης. «Θα είναι ένα μικρό διάστημα ικανό για να λυθούν όλα τα γραφειοκρατικά που έχει το ECCL», δήλωσε ενώ ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα σημείωσε ότι «θα έρθει και η επιστροφή».

Σε συνέντευξή του στη Real News ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, εξέφρασε την εκτίμηση πως «υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να συμφωνηθούν όλα το 2014», αρκεί, όπως τόνισε, να μεταβεί η τρόικα στην Αθήνα και άμεσα συμφωνήσει σε όλη την ατζέντα των θεμάτων.

EURONEWS

Περιγράφοντας τα σημεία διαφωνίας της τρόικας με την κυβέρνηση, ανέφερε πως «υπάρχει διαφωνία για τον προϋπολογισμό, το δημοσιονομικό κενό, για τις 100 δόσεις, το καθεστώς ΦΠΑ και δυστυχώς πολλά άλλα ζητήματα», ενώ για την παράταση σημείωσε πως «θα πρέπει να είναι προκαθορισμένης διάρκειας». Διευκρίνισε τέλος ότι τα σενάρια για την παράταση είναι δύο.: «Μία ισχυρή θεωρία είναι η 31η Ιανουαρίου. Άλλη μία είναι η 30η Ιουνίου», είπε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα