Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2004 13:25
UPD:13:28

ΣΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ αποτελέσματα πρώτου τριμήνου παραμένει επικεντρωμένη η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της Citigroup και της PepsiCo, ενώ μετά το τέλος των συναλλαγών θα ανακοινωθούν οι επιδόσεις της IBM.

Αργά χθες το βράδυ οι εταιρείες Apple Computer, Advanced Micro Devices και Texas Instruments ανακοίνωσαν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας που κατατέθηκαν την εβδομάδα μέχρι τις 10 Απριλίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, στο παραπάνω χρονικό διάστημα οι εν λόγω αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 335.000 από 328.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Την Τετάρτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη κατέγραψαν απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση εν μέσω ανησυχιών ότι η μεγαλύτερη του αναμενόμενου άνοδος του πληθωρισμού το Μάρτιο θα επισπεύσει την απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων της.

Στις 13:11 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν ανεπαίσθητη άνοδο.

Η μετοχική τιμή της Apple Computer στη Φρανκφούρτη σημειώνει σημαντική άνοδο κατά 8,97%.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης αυτή την ώρα επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ το ευρώ υποχώρησε πριν από λίγο κάτω από το επίπεδο των 1,19 δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα