Βελτιωμένη πρόταση, που όμως δεν γεφυρώνει την απόσταση με ΓΣΕΕ

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2004 16:36

Ακαρπη απέβη και η τρίτη συνάντηση εργοδοτών - ΓΣΕΕ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (EΓΣΣΕ) του 2004. Θα επαναληφθεί την επόμενη Τετάρτη 21/4, στις 10 το πρωί.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ αλλά και η ΓΣΕΒΕΕ) προσήλθαν με νέα βελτιωμένη ενιαία πρόταση στη διαπραγμάτευση: Οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο λαμβάνουν αύξηση 29 ευρώ σε μηνιαία βάση (δηλαδή αύξηση 1,16 ευρώ στο κατώτερο ημερομίσθιο των 23,2 ευρώ, ποσοστό αύξησης 4,98%).

Οι αμειβόμενοι με μισθό (υπάλληλοι) παίρνουν αύξηση 26 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των συνδικαλιστών, η μεσοσταθμική αύξηση που προκύπτει από την εργοδοτική πρόταση είναι της τάξης 4,5%.

Η πρόταση αυτή θα αξιολογηθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η απόσταση ανάμεσα στα συνδικάτα και τους εργοδότες παραμένει μεγάλη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέφερε ότι η ΓΣΕΕ επιδιώκει μια ταχύτητα σύγκλισης των μισθών που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Κυριακόπουλος δέχθηκε ότι η πρόταση του ΣΕΒ αποσκοπεί στην αποσύνδεση της Γενικής Σύμβασης από τις κλαδικές και έδωσε εμμέσως μήνυμα προς τις επιχειρήσεις να προχωρούν σε εξειδικευμένες συμφωνίες αυξήσεων, παίρνοντας πάντα υπόψη το επίπεδο παραγωγικότητας στο συγκεκριμένο κλάδο ή ακόμα και επιχείρηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα