«Πιθανότερο σενάριο μια τεχνική παράταση» του προγράμματος

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης
Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 13:28
UPD:04/12/2014 19:16
SOOC/Paleologos Nick

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας καθιστά πλέον αδύνατη τη λήψη συνολικής απόφασης για την Ελλάδα, στη συνεδρίαση του Εurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι μια απόφαση για τεχνική παράταση του υφιστάμενου προγράμματος την προσεχή Δευτέρα στο Εurogroup, η διάρκεια της οποίας θα προσδιοριστεί.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Ν» στις Βρυξέλλες Νίκος Μπέλλος, η τεχνική παράταση του προγράμματος, που θα πρέπει να επικυρωθεί από εθνικά κοινοβούλια μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν διακόψουν τις εργασίες τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων, κρίνεται αναγκαία γιατί διασφαλίζεται η συνέχιση της παροχής φθηνής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Από εκεί και πέρα, και αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα και την ενισχυμένη πιστωτική γραμμή. 

Δεν θα γίνει απόψε τηλεδιάσκεψη

Το απόγευμα έγινε γνωστό πως δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας.

Αντίθετα, αποφασίστηκε να σταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών, αργά απόψε ή το πρωί της Πέμπτης, νέο e-mail με επιπλέον στοιχεία.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων και όχι στην αποδοχή νέων μέτρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα