Κέρδη από τα ασφαλή καταφύγια

Πτώση 8% η Nokia
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2004 18:54

ΚΕΡΔΗ κατέγραψαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων παρά την προειδοποίηση της Nokia http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/16/897822.htm και τα απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.537,3 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε εβδομάδων, αυξημένος κατά 0,71%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.751,6 μονάδες με κέρδη 0,77% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.033,9 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,73%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις λεγόμενες «αμυντικές» μετοχές, κυρίως από τους κλάδους τροφίμων, ποτών και καπνοβιομηχανιών.

Η μετοχή της British American Tobacco κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 2% και έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο του έτους.

«Οι εταιρείες της παραδοσιακής οικονομίας αποτελούν την ασφαλέστερη επενδυτική επιλογή, καθώς παρουσιάζουν σταθερή κερδοφορία και δεν επηρεάζονται από το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων (από τη Fed)», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο διαχειριστής κεφαλαίων γερμανικής εταιρείας.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι τομείς υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών. Η μετοχή της Nokia σημείωσε πτώση άνω του 8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα