Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Wall Street

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 23:43
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες που προκάλεσαν οι χαμηλές επιδόσεις του λιανεμπορίου κατά την έναρξη της εορταστικής περιόδου και η πορεία της μεταποίησης σε Ευρωζώνη και Κίνα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,29% στις 17.776,80 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 1,34% στις 4.727,35 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες κατά 0,68% στις 2.053,44 μονάδες.

Στο ταμπλό, ο κλάδος των λιανεμπόρων υποχώρησε κατά 1,1%, με την Best Buy και την GameStop να καταγράφουν απώλειες άνω του 4,8%. Η Amazon.com και η Macy’s έχασαν πάνω από 2,1%.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι Αμερικανοί ξόδεψαν κατά 11% λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κατά τις πρώτες ημέρες της έναρξης της εορταστικής περιόδου. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία είναι το δεύτερο συνεχόμενο έτος που οι λιανικές πωλήσεις τις επόμενες μέρες της γιορτής των Ευχαριστιών μειώνονται.

Στον αντίποδα, οι πετρελαϊκές σήμερα ανέκαμψαν μετά το μίνι ράλι του πετρελαίου που σημειώθηκε νωρίτερα, με τις Exxon Mobil και Chevron να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Ανοδικά κατά 3% κινήθηκε και η Occidental Petroleum, ενώ η ConocoPhillips κέρδισε 0,9%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μικρή πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός δείκτης ISM, τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, φτάνοντας στις 58,7 μονάδες έναντι 59 μονάδων που είχε διαμορφωθεί τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση στις 57,7 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα