Χωρίς άδεια τον Αύγουστο, λόγω Αγώνων

Χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου, της ΤΑ, και του ιδιωτικού τομέα
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2004 20:07

Χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, θα μείνουν χωρίς διακοπές τον Αύγουστο, λόγω της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η περίοδος αυξημένης απασχόλησης για όλους τους εμπλεκόμενους αναμένεται να αρχίσει στις 20 Ιουλίου και να λήξει για τους περισσότερους στις 30 Αυγούστου, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που θα βρίσκονται σε επιφυλακή μέχρι τη λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων Εντατικοποίηση αναμένεται να υπάρξει στους τομείς των μεταφορών και της καθαριότητας, της υγείας, τα ΚΕΠ, τον έλεγχο τιμών, ποιότητας προϊόντων.

Οι αποφάσεις για τη μη χορήγηση αδειών το φετινό Αύγουστο έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και εκκρεμεί η έκδοση μίας σειράς εγκυκλίων και αποφάσεων των υπουργείων Εσωτερικών, Απασχόλησης και Οικονομίας, όπως και η πρόβλεψη των σχετικών πιστώσεων για την κάλυψη του κόστους της επιπλέον απασχόλησης.

Ωστόσο, στο οικονομικό θέμα εστιάζεται και ο προβληματισμός των περισσοτέρων δήμων που δηλώνουν ότι αδυνατούν να καλύψουν τις επιπλέον δαπάνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να χρειαστεί και ειδική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απασχόληση του προσωπικού σε ώρες και ημέρες που δεν προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα