Γ. Γραμματίδης: Ουσιαστική ανάπτυξη σε μία δεκαετία

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 17:03

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής Γιάννος Γραμματίδης.

Καινοτομία και μεταρρυθμίσεις καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι η μείωση των μισθών δεν συντελεί στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας ζήτησε από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού  Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής Γιάννος Γραμματίδης.

«Αυτό παράλληλα σημαίνει στροφή στην παραγωγή προιόντων με στοιχεία υψηλής τεχνολογίας με στόχο την παγκόςμια αγορά. Σημαίνει δημιουργία κινήτρων για νεοφυείς επιχειρήςεις που θα αποτελέςουν εφαλτήριο για μείωςη της ανεργίας. Σημαίνει ακόμα μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης ώστε το κράτος να γινει μικρότερο και πιο ευέλικτο, φιλικό στην επιχειρηματικότητα και στους πολίτες. Σημαίνει αλλαγή διαχείρησης των δημοςίων υποθέςεων και συςπείρωςη της ακαδημαικής και της επιχειρηματικής κοινότητας με αίσθηση ενός νέου πατριωτιςμού» δήλωσε ο κ. Γραμματίδης. 

Μάλιστα, ο ίδιος σχολίασε ότι αυτό ειναι μια μακρά διαδικασία τουλάχιστον μιας δεκαετίας. «Γι' αυτό και η ουσιαστική ανάπτυξη δεν μπορεί πρακτικά να έλθει νωρίτερα παρά τις περί του αντιθέτου πολιτικές διαβεβαιώσεις» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα