Οριακές μεταβολές στη Σοφοκλέους

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 11:33

ΣΕ ΣΤΕΝΟ εύρος διακύμανσης κινείται κατά το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών ο γενικός δείκτης, ο οποίος αυτή την ώρα (11:27) βρίσκεται στις 2.470,51 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,14%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 8,31 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν γίνει πακέτα.

Συνολικά διακινούνται 233 μετοχές εκ των οποίων 83 σημειώνουν άνοδο, 77 υποχωρούν και 73 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει διαμορφωθεί στις 1.295,44 μονάδες οριακά αυξημένος κατά 0,04%.

Αξιόλογα κέρδη (2,68%) καταγράφει η μετοχή της Μότορ Οϊλ. Αντιθέτως, ο τίτλος της Coca Cola υποχωρεί κατά 1,27%.

Η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 0,56%. Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, με βασικό θέμα την επιλογή του κ. Π. Βουρλούμη, ως μέλους του. Προκειμένου να προχωρήσει αυτό, ο κ. Σπ. Φλούδας, διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, έχει υποβάλει την παραίτησή του από μέλος του δ.σ. του Οργανισμού.

Στην ημερήσια διάταξη του δ.σ. δεν περιλαμβάνεται θέμα μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων του κ. Λ. Αντωνακόπουλου, ο οποίος, τυπικά τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ, δεν είχε υποβάλει την παραίτησή του στο δ.σ. Η παραίτηση του κ. Αντωνακόπουλου και η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στο νέο πρόσωπο επιλογής της κυβέρνησης θεωρητικά θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εφόσον το δ.σ. βρίσκεται σε απαρτία.

Σύμφωνα όμως με πρόσφατο δημοσίευμα της «Ν», ο νέος πρόεδρος και διευθύνων θα αναλάβει τα καθήκοντά του σε επόμενη συνεδρίαση του ανωτάτου οργάνου, στις 3 Μαΐου, εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεών του στο εξωτερικό.

Το γεγονός της καθυστέρησης στη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων είχε ως αποτέλεσμα φήμες για πιθανά ανοιχτά ζητήματα με την αποχωρούσα διοίκηση του ΟΤΕ, κάτι που, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα