Sony Ericsson Mobile : Στα 82 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 12:04

ΚΕΡΔΗ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, μετά τη δημοτικότητα των κινητών τηλεφώνων της, T610 και T630, της Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., της κοινοπραξίας που έχει δημιουργήσει η Sony Corp. και η Ericsson AB.

Τα καθαρά κέρδη της Sony Ericsson, της έκτης σε μέγεθος κατασκευάστριας κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, ανήλθαν σε 82 εκατ. ευρώ (98,7 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 104 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Η εταιρεία προσελκύει αγοραστές με την έγχρωμη οθόνη των τηλεφώνων της εις βάρος της Nokia Oyj, της κυρίαρχης εταιρείας της αγοράς τα τελευταία έξι χρόνια. Μόνο το 6% των κινητών τηλεφώνων που πούλησε πέρυσι η Nokia είχαν κάμερα, έναντι 30% της Sony Ericsson και 30% της Samsung Electronics Co., σύμφωνα με την Strategy Analytics.

«Η Sony δείχνει να ανακάμπτει, όπως και όλες οι άλλες ομοειδείς εταιρείες, μετά τη στασιμότητα της πρώτης στον χώρο», ανέφερε ο Makoto Sakuma, της Asahi Life Asset Management Co., στο Τόκυο, ο οποίος διαχειρίζεται 3,8 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Sony.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αναρριχήθηκαν κατά 66%, φθάνοντας στο 1,34 δισ. ευρώ από 806 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 97 εκατ. ευρώ, έναντι 37,6 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οικονομικοί αναλυτές.

Οι μετοχές της Ericsson, η οποία κατέχει το ήμισυ των μετοχών της Sony Ericsson, κέρδιζαν ποσοστό 3,1%, φθάνοντας στις 23,5 κορώνες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 23,4 κορώνες η μία στις 10:21 π.μ. στη Στοκχόλμη. Τα έσοδα της Ericsson θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Οι μετοχές της Sony κέρδιζαν 2,3% για να κλείσουν στις 4.470 γιέν η μία στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα