Επεξεργαστές για κινητά και PDA από την Intel

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 17:18

Η Intel Corporation ανακοίνωσε μία νέα οικογένεια επεξεργαστών που βασίζονται στην τεχνολογία Intel XScale και μπορούν να διαχειρίζονται πολλαπλές μορφές ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης με τέτοια επεξεργαστική ισχύ, ώστε τα κινητά τηλέφωνα να έχουν δυνατότητες τηλεδιάσκεψης με πλήρη κίνηση, ενώ στα PDAs να υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής video με ποιότητα εφάμιλλη των DVD.

«Η πρόοδος στην ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση απαιτεί ένα νέο είδος ασύρματων συσκευών», δήλωσε ο κ. Sean Maloney, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Intel Communications Group. «Καθώς διάφορες μορφές ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης γίνονται όλο και πιο διαθέσιμες- 3G, Wi-Fi ή WiMAX– οι φορητές συσκευές πρέπει να διαθέτουν περίσσευμα απόδοσης σε ισορροπία όμως, με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν όλα όσα έχει να προσφέρει το Internet».

Η οικογένεια επεξεργαστών Intelβ PXA27x, με την προηγούμενη κωδική ονομασία «Bulverde» ενσωματώνει έναν αριθμό νέων τεχνολογιών ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των χρηστών κινητών τηλεφώνων και PDA. Πρόκειται για το πρώτο προϊόν που ενσωματώνει την τεχνολογία Intel Wireless MMX, προσφέροντας επιπλέον απόδοση για τρισδιάστατα παιχνίδια και προηγμένο video, ενώ παράλληλα, ενισχύει τη ζωή της μπαταρίας. Επίσης, το νέο chip αξιοποιεί, την τεχνολογία του Wireless Intel SpeedStep, εξοικονομώντας σημαντική ενέργεια, μέσα από τη διαχείριση των διακυμάνσεων τάσης και συχνότητας, με την αντίστοιχη τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία στους επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, η Intel έχει ενσωματώσει σημαντικά χαρακτηριστικά ασφάλειας μέσω της Intel Wireless Trusted Platform για να παρέχει υπηρεσίες όπως η ασφαλής εκκίνηση (trusted boot), η ασφαλής αποθήκευση προσωπικών δεδομένων και κρυπτογραφικών κωδικών και η υποστήριξη για κοινά πρωτόκολλα ασφάλειας. Για να συμβάλει στην αύξηση των δυνατοτήτων και της ποιότητας των τηλεφώνων με ψηφιακή φωτογραφική κάμερα, η Intel έχει επίσης, ενσωματώσει την τεχνολογία Intel Quick Capture για να υποστηρίξει φωτογραφικές μηχανές που προσφέρουν τέσσερα ή και παραπάνω megapixels σε ποιότητα εικόνας.

Η οικογένεια επεξεργαστών Intel PXA27x θα είναι διαθέσιμη σε πολλαπλές εκδόσεις, όσον αφορά στον χρονισμό, από 312 μέχρι και 624 MHz και με 64 megabytes stacked μνήμης Intel StrataFlash.

Ο νέος επιταχυντής πολυμέσων Intel 2700G διαθέτει δυνατότητες προηγμένου video και γραφικών, με ποιότητα εφάμιλλη των DVD σε οθόνες VGA και υποστηρίζει μία ευρεία γκάμα μορφών αρχείων video, όπως τα MPEG-2, MPEG-4 και Microsoft* Windows Media Video9.

Οι ιδιότητες διπλής οθόνης υψηλής ανάλυσης (μέχρι SXVGA) δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν δύο ανεξάρτητες εικόνες ταυτόχρονα. Αυτό επιτρέπει μία ποικιλία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως είναι η τηλεδιάσκεψη ή η διεξαγωγή μίας παρουσίασης άμεσα από το PDA ή κάποια άλλη ασύρματη συσκευή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα