Απεβίωσε ο πρόεδρος της McDonald's Jim Cantalupo

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 17:27

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της McDonald's, Jim Cantalupo, απεβίωσε σήμερα, πιθανότατα από καρδιακή ανακοπή.

Η είδηση του θανάτου του Jim Cantalupo προκάλεσε σοκ τόσο στην εταιρεία του, όσο και στους επενδυτές, με τη Wall Street να σημειώνει πτώση στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Ο 60χρονος Cantalupo απεβίωσε στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών όπου συμμετείχε σε συνέδριο franchising. Το 2003 είχε αναλάβει τα ηνία της μεγαλύτερης εταιρείας αλυσίδας εστιατορίων στον κόσμο, βγαίνοντας από τη σύνταξη και αντικαθιστώντας τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Jack Greenberg, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του κάτω από πίεση.

Ο Jim Cantalupo λαμβάνοντας άμεσα, μέτρα βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών της αλυσίδας εστιατορίων McDonald’s, συνέβαλε στην αναγέννηση της εταιρείας, έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο κατάρρευσης των πωλήσεών της.

Με το άνοιγμα της Wall Street, η μετοχή της McDonald’s υποχωρούσε 3%, λόγω των ανησυχιών για το ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει επιτυχώς τον Cantalupo, συνεχίζοντας το έργο του στην εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα