Ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 15:11
UPD:15:13
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να ανακουφίζονται από τις νέες διαβεβαιώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, στις 15:11, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,18% στις 6.741 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,51% στις 9.967 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,24% στις 4.384 μονάδες.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπήρξαν τεχνικά προβλήματα στα χρηματιστήρια του Παρισιού, του Άμστερνταμ, των Βρυξελλών και της Λισσαβόνας.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,35% στις 347,50 μονάδες.

Ο αγορές αποτιμούν τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επανέλαβε ότι απαιτείται χρόνος για να αποτιμηθεί η επίδραση των μέτρων που έχει ανακοινώσει ήδη η ΕΚΤ, μεταξύ των οποίων η αγορά καλυμμένων ομολόγων και ABS. Επίσης, ανέφερε ότι αν χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση του χαμηλού πληθωρισμού, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ έχει αποφασίσει ομόφωνα ότι θα αναλάβει δράση.

Στο ταμπλό, η Remy Cointreau κερδίζει 2,4%, καθώς τα λειτουργικά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο χρήσης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά το γεγονός ότι παρατηρήθηκε μείωση της ζήτησης από την Κίνα. Τα λειτουργικά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 102 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η Infineon Technologies χάνει 1,8%, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου χρήσης θα υποχωρήσουν κατά τουλάχιστον 9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο χρήσης.

Επίσης, απώλειες που φτάνουν το 1% σημειώνει ο ενεργειακός κλάδος του δείκτη Stoxx 600, εν μέσω ανησυχιών για τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ σχετικά με το ύψος της παραγωγής. Η BG Group χάνει 1,8%, η Total βρίσκεται στο -0,7% και η Statoil καταγράφει πτώση 1,7%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στα χαμηλότερα επίπεδα από την επανένωση υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία τον Νοέμβριο, στο 6,6%, με τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα