Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την άνοδο του δείκτη των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, στις ΗΠΑ, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί για τα έσοδα των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ.

Οι μετοχές της Canon Inc., η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της την επόμενη εβδομάδα και της Τaiwan Semiconductor Manufacturing Co., οδηγούσαν την άνοδο.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., η οποία ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, κινείτο ανοδικά μετά την πρόβλεψη της CLSA Asia-Pacific Markets ότι οι μετοχές της θα κινηθούν ανοδικά κατά τα 3/5 μέσα στο επόμενο έτος. Οι μετοχές της Sharp Corp. σημείωναν κέρδη, μετά την εισήγηση μερίδας χρηματιστών προς τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της εν λόγω εταιρείας.

O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, κέρδιζε ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 95,14 μονάδες, στις 11:24' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Nasdaq στη Ν. Υόρκη σημείωσε άνοδο 1,2%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Microsoft Corp., η οποία ανακοινώνει τα αποτελέσματά της την Πέμπτη.

«Η άνοδος του Nasdaq ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και βοηθά τις μετοχές των εταιρειών της υψηλής τεχνολογίας, να γίνουν περισσότερο ελκυστικές», ανέφερε ο Hiroshi Uchida, ο οποίος διαχειρίζεται 17 δισ. δολ. σε μετοχές με την UFJ Partners Asset Management Co. στο Τόκυο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωνε κέρδη 0,6%, φθάνοντας στις 11.824,65 μονάδες. Ανοδικά κινούντο όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.

Το πρώτο τρίμηνο στις ΗΠΑ, τα έσοδα των 101 εταιρειών του δείκτη Standard & Poor's 500, ήταν υψηλότερα κατά 19,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Financial. Τα κέρδη τους, ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών - κατά μέσον όρο - και σε ποσοστό περίπου 6,8% ή και περισσότερο από το διπλάσιο του ιστορικού μέσου όρου, σύμφωνα με την Thomson.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα