Eurotunnel Plc : 3,5% η μείωση των πωλήσεων το α' τρίμηνο

Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 10:47

ΜΕΙΩΣΗ της τάξης του 3,5% μετά τη μείωση των διοδίων στο τούνελ που συνδέει την Βρετανία με τη Γαλλία, αλλά και τις μικρότερης διέλευσης οχημάτων από αυτό, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της Eurotunnel Plc, της εταιρείας που έχει στην κυριότητά το τούνελ της Μάγχης.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 125,6 εκατ. λίρες Αγγλίας (225,8 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 130,1 εκατ. λίρες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Eurotunnel, προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η Eurotunnel προχώρησε στη μείωση των διοδίων προκειμένου να διατηρήσει υψηλή τη διακίνηση των ταξιδιωτών. Οι μέτοχοί της, των οποίων η επένδυση έχει απωλέσει το 90% της αξίας της από το 1987, ψήφισαν στις 7 Απριλίου υπέρ της απομάκρυνσης του επικεφαλής της εταιρείας και των λοιπών μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

Η εταιρεία Folkestone, με έδρα στην Αγγλία και το Παρίσι, μεταφέρει αυτοκίνητα και φορτηγά δια μέσου του υποθαλάσσιου τούνελ μήκους 50 χιλιομέτρων (31 μιλίων), με τα τραίνα του. Ο αριθμός των αυτοκινήτων που χρησιμοποίησαν τα τραίνα του Eurotunnel μειώθηκε σε ποσοστό της τάξης 13% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 421.867 οχήματα. Ο αριθμός των αμαξιών που μεταφέρθηκαν μειώθηκε κατά 17%, φθάνοντας στα 11.867.

Ο αριθμός των φορτηγών που μεταφέρθηκαν αυξήθηκε κατά 7%, φθάνοντας στα 326.003 οχήματα, σύμφωνα με τη Eurotunnel, η οποία αύξησε τη διέλευση φορτηγών κατά 2%, στο 43%.

Η Eurostar Group, η οποία πληρώνει τη Eurotunnel να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες των τραίνων μεγάλης ταχύτητας που συνδέουν το Λονδίνο με το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε στις 2 Απριλίου ότι ο αριθμός των επιβατών στα τραίνα το τρίμηνο αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 19%, φθάνοντας στο 1,6 εκατ. επιβάτες, από 1,35 εκατ. επιβάτες την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, καθώς η ταχύτητα των ταξιδίων και οι χαμηλότερες τιμές των εισιτηρίων, προσήλκυσαν περισσότερους ανθρώπους.

Η εταιρεία εμφάνισε ζημίες που ανήλθαν σε ύψος ρεκόρ το 2003, φθάνοντας το 1,33 δισ. λίρες. Οι μετοχές της παρέμειναν αμετάβλητες στα 47 σεντς η μία στις 9:10 π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα, μετά την υποχώρησή τους κατά ένα σεντ, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στα 46 σεντς η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα