Alpha Bank: Αποτελέσματα δημόσιας πρότασης για την αγορά μετοχών της Alpha Leasing

Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 16:13

Έληξε στις 19 Απριλίου 2004 η Περίοδος Αποδοχής της Δημοσίας Προτάσεως της Alpha Bank A.E. (Alpha Bank) για την αγορά μετοχών της Αλφα Λήσινγκ Ανώνυμος Εταιρεία Χρηματοδοτικής Μισθώσεως (Alpha Leasing) που η Alpha Bank, αμέσως ή εμμέσως, δεν κατείχε.

Μέτοχοι της Alpha Leasing, που κατέχουν συνολικό αριθμό 3.371.086 μετοχών, ήτοι ποσοστό 8,52% του συνολικού αριθμού μετοχών της εταιρείας, έχουν αποδεχθεί τη Δημόσια Πρόταση της Alpha Bank για την αγορά μετοχών Alpha Leasing στην τιμή των 6,50 Ευρώ ανά μετοχή, έχοντας προς τούτο υποβάλει αντίστοιχες Δηλώσεις Αποδοχής.

Περαιτέρω, στο διάστημα από 2 Μαρτίου 2004 έως και 19 Απριλίου 2004, η Alpha Bank έχει αγοράσει, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, 4.854.050 μετοχές, ήτοι ποσοστό 12,26% του συνολικού αριθμού μετοχών της εταιρείας, έναντι τιμής μη υπερβαίνουσας τα 6,50 ευρώ ανά μετοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταβιβάσεως των μετοχών της Alpha Leasing, για τις οποίες υποβλήθηκαν Δηλώσεις Αποδοχής, η Alpha Bank θα κατέχει 38.866.700 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 98,19% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Leasing.

Η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών της Alpha Leasing, που περιέρχονται στη Alpha Bank στο πλαίσιο της Δημοσίας Προτάσεως και οι σχετικές καταχωρήσεις στο Σ.Α.Τ. θα διενεργηθούν εντός έξι (6) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, δηλαδή έως και την Τρίτη, 27 Απριλίου 2004.

Το τίμημα θα καταβληθεί σε κάθε έναν από τους πωλητές-μετόχους με τον τρόπο που υπέδειξαν στη Δήλωση Αποδοχής έως την Τρίτη 27 Απριλίου 2004.

Δεδομένου ότι η Alpha Bank συγκεντρώνει ποσοστό ανώτερο του 95% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Leasing, προτίθεται να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Leasing, έως το τέλος Ιουνίου 2004, προκειμένου να αποφασισθεί η υποβολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αιτήσεως για τη διαγραφή των μετοχών της Alpha Leasing από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Alpha Bank, ικανοποιώντας τους Μετόχους της Alpha Leasing που δεν πρόλαβαν να πωλήσουν τις μετοχές τους, θα συνεχίσει να προβαίνει σε αγορές των υπολειπομένων μετοχών της Alpha Leasing, μέχρι νεωτέρας ανακοινώσεως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα