Αποφάσεις για την τιμή διάθεσης του πετρελαίου

Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 16:54
UPD:17:12

Σύσκεψη για την τιμή διάθεσης του πετρελαίου με διαφορετικούς ειδικούς φόρους κατανάλωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή των υφυπουργών Ανάπτυξης, Γ. Σαλαγκούδη, Οικονομικών, Α. Ρεγκούζα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α. Κοντό.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συνέχιση της τροφοδοσίας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με ντίζελ θέρμανση μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης και μετά την 30η Απριλίου 2004, σύμφωνα με εγκύκλιο που θα εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών εξασφαλίζοντας με τη φροντίδα του υπουργείου Ανάπτυξης την επάρκεια του ντίζελ στην αγορά.

Αποφασίστηκε επίσης, η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους μηχανισμούς του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Οικονομικών, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί ότι το ντίζελ μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους δικαιούχους και θα αποφευχθεί η λαθρεμπορία και η φοροκλοπή.

Τέλος, οι κ.κ. υφυπουργοί αποφάσισαν τη σύσταση Ομάδας Εργασίας από τους τρεις γενικούς γραμματείς των υπουργείων, η οποία θα μελετήσει και θα εισηγηθεί οριστικές λύσεις έως την 31η Ιουλίου 2004 για το πρόβλημα της διακίνησης πετρελαιοειδών με διαφορετικούς ειδικούς φόρους κατανάλωσης (αγρότες, βιομηχανία – βιοτεχνία, εμπόριο, οικιακοί καταναλωτές), έτσι ώστε να εξαλειφθεί η λαθρεμπορία και η σημαντική απώλεια εσόδων του Δημοσίου, με παράλληλη απρόσκοπτη προμήθεια καυσίμων από όσους τα δικαιούνται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα