Κομισιόν: Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 13:48
UPD:15:01
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της δανειστών και της κυβέρνησης θα συνεχιστούν και σήμερα για την προετοιμασία της επιστροφής της τρόϊκας στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Ν» στις Βρυξέλλες Νίκος Μπέλλος, ερωτηθείς σχετικά με την αδυναμία να υπάρξει συμφωνία στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι υπήρξε πρόοδος σε πολλά σημεία και πρόσθεσε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα για την προετοιμασία της επιστροφής της τρόϊκας στην Αθήνα.

Στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για σύγκλιση, προσθέτοντας όμως ότι οι δανειστές πιέζουν για τον προϋπολογισμό.

«Το παλεύουμε. Υπάρχει σύγκλιση, αλλά πιέζουν για τον προϋπολογισμό. Έχουν κάνει λάθη», είπε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι η τρόικα δεν δίνει αριθμούς για το δημοσιονομικό κενό.

Ερωτηθείς πότε θα επιστρέψει η τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «είναι θέμα πολιτικής απόφασης», αλλά όπως είπε, «μπορεί να έρθει και να συμφωνήσουμε σε μία μέρα».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σε άλλη ερώτηση για το αν έχει τεθεί ζήτημα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος για ένα έτος, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δεν έχει υπάρξει τέτοια επίσημη θέση».

Την εκτίμηση πως υπάρχουν ακόμη χρονικά περιθώρια για να κλείσει η διαπραγμάτευση εντός του Δεκεμβρίου, έτσι ώστε τον Ιανουάριο η χώρα μας να έχει έτοιμο το πλαίσιο για την επόμενη μέρα» εξέφρασε από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα