Ακάθεκτη... η ανοδική πορεία της Wall Street

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 23:26
UPD:23:27
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Ώθηση από τον κλάδο των εταιρειών λιανικών πωλήσεων και ενέργειας έλαβαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καταφέρνοντας να ανατρέψουν τις πιέσεις που δέχτηκαν στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης εξαιτίας των ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 17.718,97 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,56% στις 4.701,87 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη κατά 0,20% στις 2.052,76 μονάδες

Στο επίκεντρο των σημερινών συναλλαγών βρέθηκε ο κλάδος του λιανεμπορίου. Η Best Buy κέρδισε 6,4%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από πωλήσεις το τρέχον τρίμηνο θα αυξηθούν κατά 2,2%, ενώ οι αναλυτές δεν ανέμεναν να ξεπεράσει η άνοδο το 2%. Επίσης, η Dollar Tree, η οποία αναζητά τη συγχώνευση της με την Family Dollar Stores κέρδισε 5,1%.

Θετικά κινήθηκε και ο κλάδος της ενέργειας, καθώς σήμερα ανέκαμψε το πετρέλαιο μετά από τέσσερις ημέρες απωλειών. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο κλάδος έχει χάσει πάνω από το 14% της αξίας του από τον Ιούνιο, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι έχει μπει σε bear market.

Στον αντίποδα, η Salesforce.com έχασε 4,8%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου χρήσης τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μικρή μείωση καταγράφηκε στις νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό των αιτούντων να μειώνεται κατά 2.000, στις 291.000, την εβδομάδα που έληξε στις 15 Νοεμβρίου. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί ο αριθμός στις 280.000.

Επίσης, σταθερός διατηρήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου που αντιστάθμισε την αύξηση του κόστους σε τρόφιμα και κατοικίες. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,1%. Ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,2%.

Παράλληλα, ο μεταποιητικός δείκτης Philadelphia Fed διαμορφώθηκε στις 40,8 μονάδες, τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, έναντι 20,7 τον Οκτώβριο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1993. Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν άνοδο στις 18,5 μονάδες.

Τέλος, αυξημένος κατά 0,9% ήταν ο δείκτης των δεικτών (LEI) τον Οκτώβριο, μετά από μια αύξηση της τάξεως του 0,7% τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Σημειώνεται ότι ο δείκτης είναι συνισταμένη 10 διαφορετικών δεικτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα