«Αρχίζει νέο κεφάλαιο» για την Τράπεζα Κύπρου

Εν μέσω έντασης πραγματοποιείται η ετήσια Γ.Σ.
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 10:56
UPD:14:35
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Την ισχυρότερη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Τράπεζα Κύπρου, που παραμένει ο σημαντικότερος πυλώνας του τραπεζικού συστήματος με όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, τόνισαν τόσο ο απερχόμενος πρόεδρος της τράπεζας Κρίστης Χασάπης όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Πάτρικ Χούρικαν, στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Ο κ. Χούρικαν τόνισε, μεταξύ άλλων, πως σήμερα αρχίζει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της τράπεζας και υποσχέθηκε «ουσιαστικές αποδόσεις» στους μετόχους της.

Κατά τη σημερινή συνέλευση θα εκλέγει το νέο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, αντανακλώντας τη νέα μετοχική σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε μετά την αύξηση κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι.

Με βάση τη νέα μετοχική δομή της τράπεζας, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η εκλογή των δέκα υποψηφίων που πρότεινε ο συνδυασμός του Γουίλμπουρ Ρος.

Ένταση έξω από τα γραφεία της τράπεζας στη Λευκωσία

RIKNEWS

Τεταμένο είναι, πάντως, το κλίμα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, όπου πραγματοποιείται η Γ.Σ.

SIGMALIVE

Κάτοχοι αξιογράφων της τράπεζας και μέτοχοι της πρώην Λαϊκής διαμαρτύρονται έντονα, λέγοντας ότι η υπομονή τους εξαντλήθηκε, προσπαθούν να εισέλθουν στο κτήριο και πετούν διάφορα αντικείμενα.  Ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα