Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 19:17
UPD:19:20
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικτά πρόσημα τελικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι σήμερα βρέθηκαν υπό την πίεση των δεικτοβαρών μετοχών που σχετίζονται με τα εμπορεύματα, ενώ είχαν μοναδικές στηρίξεις στην άνοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Παράλληλα, βρέθηκαν εν αναμονή της δημοσίευσης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,18% στις 6.697 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 9.473 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,08% στις 4.266 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε απώλειες 0,04% στις 339,15 μονάδες. Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν τα χρηματιστήρια σε Ελλάδα, ενώ σημαντικές στηρίξεις πρόσφεραν και μετοχές του ισπανικού και ιταλικού χρηματιστηρίου. 

Στον αντίποδα, πτωτικά έκλεισαν οι μετοχές που συνδέονται με τα εμπορεύματα, με τους επενδυτές να προεξοφλούν μείωση της ζήτησης λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης. Η Rio Tinto Group υποχώρησε κατά 2,4% και η Anglo American κατά 3%.

Επίσης, η ICAP έχασε 10%, μετά την ανακοίνωση ότι τα προ φόρων κέρδη της υποχώρησαν κατά 10% το πρώτο εξάμηνο χρήσης.

Στο -8,7% βρέθηκε και η Royal Mail, η οποία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 125 εκατ. στερλίνες, μειωμένα από τις 1,22 δισ. στερλίνες του προηγούμενου έτους, ενώ τα έσοδα ενισχυθήκαν στις 4,53 δισ. στερλίνες από 4,52 δισ. στερλίνες.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτωτικά κινήθηκε η παραγωγή του κατασκευαστικού τομέα τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ε.Ε. των 28 τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat.

Ειδικότερα, η παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά 1,8% τον Σεπτέμβριο και στο σύνολο της Ε.Ε. μειώθηκε κατά 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα