Ίδρυση «ελληνικών οικιών» στο εξωτερικό για την προώθηση των εξαγωγών

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2004 16:03
UPD:16:05

Τη θεσμοθέτηση «ελληνικών οικιών» σε Ρωσία, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιαπωνία και Κίνα, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Στόχος των «ελληνικών οικιών» στις χώρες αυτές θα είναι η προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και του τουρισμού, δίνοντας μια ενιαία εικόνα των ελληνικών προϊόντων και των τουριστικών προορισμών της Ελλάδας, με τη διοργάνωση σχετικών εκθέσεων.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους, τους προανήγγειλε

Ο κ. Αλογοσκούφης προανήγγειλε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης προανήγγειλε στους πρέσβεις της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Με τους πρέσβεις της Ρωσίας, Αντρέϊ Βντόβιν, και της Ισπανίας, Χούνγκο Μπονέτ, συμφωνήθηκε επίσης η διεξαγωγή ελληνορωσικής και ελληνοϊσπανικής, αντιστοίχως, επιχειρηματικής ημερίδας στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2004.

Εξ άλλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Αλογοσκούφης με τον πρέσβη της Βρετανίας, Ντέϊβιντ Μάντεν, συμφωνήθηκε η παροχή τεχνογνωσίας από το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών προς το ελληνικό, όσον αφορά τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα