Ρεγκούζας: Κανένας νέος φόρος, καμία αύξηση άμεσων ή έμμεσων φόρων

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2004 18:12

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι ούτε θα αυξηθούν οι άμεσοι ή οι έμμεσοι φόροι, έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση των χθεσινών δηλώσεών του.

«Εγώ δεν είπα ότι θα βάλουμε νέους φόρους, ούτε ότι θα αυξήσουμε τους άμεσους ή έμμεσους φόρους. Είπα ότι η δική μας πολιτική στηρίζεται στην πολιτική ανάπτυξης της οικονομίας και βέβαια η όποια διεύρυνση της παραγωγικής και οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα σημαίνει αύξηση και φόρων, όχι όμως αριθμητική αύξηση των υφιστάμενων φόρων, αλλά πολλαπλασιαστική». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών μελετά τον περιορισμό σειράς φοροαπαλλαγών και την αύξηση των άμεσων φόρων.

Ο κ. Ρεγκούζας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την αύξηση ούτε των άμεσων, ούτε των έμμεσων φόρων και πως αντίθετα, προσδοκά μέσα από την πολιτική της ανάπτυξης να ανατρέψει τη σημερινή σχέση άμεσων - έμμεσων φόρων εις βάρος των έμμεσων.

Επίσης, ανέφερε ότι η Επιτροπή της Φορολογικής Μεταρρύθμισης θα ξεκινήσει τις εργασίες της μέσα στο Μάιο και θα επανεξετάσει τα πάντα.

Ο κ. υφυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι παραγωγικές δυνάμεις και να αυξηθεί η παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα