Νέο ιστορικό ρεκόρ στη Wall Street

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 23:30
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Με κέρδη έκλεισαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον δείκτη S&P 500 να καταρρίπτει ένα ακόμη... ιστορικό ρεκόρ, λαμβάνοντας ώθηση από τις εταιρείας του κλάδου υγείας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 17.687,82 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,67% στις 4.702,44 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη κατά 0,51% στις 2.051,80 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε την ένατη ανοδική του συνεδρίαση, στις δέκα προηγούμενες, ενώ εννέα (από τους δέκα) ήταν και οι ανοδικοί κλάδοι σήμερα. Ο κλάδος της υγείας έκλεισε με κέρδη 1,5%, ενώ εκείνος των υλικών σημείωσε κέρδη 1,2%.

Στο ταμπλό, η Medtronic κέρδισε 4%, καθώς ανακοινώθηκε από  τη διοίκηση ότι το νέο σχέδιο φορολογικής πολιτικής για τις φαρμακευτικές φαίνεται ότι βελτιώνεται σημαντικά, σε σχέση με το προηγούμενο που έπληττε σημαντικά την κερδοφορία του κλάδου. Επίσης, η διοίκηση αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πορεία των εσόδων της το 2014.

Ανοδικά κατά 1,6% κινήθηκε και η Intel, η οποία ανακοίνωσε τη συγχώνευση των τμημάτων κινητής τηλεφωνίας και συσκευών tablet με εκείνο των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η αναδιάρθρωση των δύο τμημάτων θα ολοκληρωθεί στις αρχές του ερχόμενου έτους και αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τις ζημίες οι οποίες εμφανίζονται.

Στον αντίποδα, η Urban Outfitters υποχώρησε κατά 7,9%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη ανά μετοχή του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 35 σεντς, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα φτάσουν στα 41 σεντς.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο +0,2% διαμορφώθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, διαψεύδοντας  τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν οριακή υποχώρηση κατά 0,1%, λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,5%, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν άνοδο 1,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα