SAP AG : 23% αύξηση των καθαρών κερδών

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 11:03

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 23% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού για εταιρείες στον κόσμο, SAP AG, μετά τη σημαντική αύξηση των εσόδων της για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, αποτέλεσμα της αύξησης των δαπανών στις ΗΠΑ.

Το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 229 εκατ. ευρώ (271 εκατ. δολ.) από 186 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη, διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 202 εκατ. ευρώ.

Οι άδειες για πωλήσεις, μέτρο μελλοντικών εργασιών, αναρριχήθηκαν κατά 5%, φθάνοντας στα 370 εκατ. ευρώ.

Ανακοινώσαμε ένα ακόμη εξαιρετικό τρίμηνο εξ αιτίας των δραστηριοτήτων μας στις ΗΠΑ, ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Henning Kagermann, σε δήλωσή του.

Η SAP, κέρδισε παραγγελίες από εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακοβιομηχανίας Wyeth και της εταιρείας πετρελαιοειδών ChevronTexaco Corp., κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε τον Μάρτιο. Ο Kagermann, ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο οι παραγγελίες στις ΗΠΑ ήταν πολύ καλές, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες που έγιναν πέρυσι.

Οι μετοχές της SAP κέρδιζαν ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 133,51 ευρώ η μία στην προσυνεδρίαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα