Aυξημένα κατά 89,8% τα κέρδη της Delta Singular

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 11:35

Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου Delta Singular, και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2004 σε 4,3 εκατ. ευρώ έναντι 3,1 εκατ. ευρώ πέρυσι σημειώνοντας αύξηση 36,7%.

Παράλληλα τα κέρδη της μητρικής Delta Singular διαμορφώθηκαν σε 4,9 εκατ. ευρώ έναντι 2,6 εκατ. ευρώ, για το αντίστοιχο διάστημα του 2003, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 89,8%.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Delta Singular διαμορφώθηκε σε 26,7 εκατ. ευρώ έναντι 25,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σημειώνοντας αύξηση 6,8%.

Σε επιμέρους επιχειρηματικές δραστηριότητες, ο κύκλος εργασιών του τομέα παροχής υπηρεσιών πληροφορικής αυξήθηκε κατά 9,0% σε 13,7 εκατ. ευρώ έναντι 12,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 15,9%.

Επίσης, ο κύκλος εργασιών του τομέα ολοκλήρωσης πληροφοριακών συστημάτων αυξήθηκε κατά 17% και παρουσιάζει κέρδη 0,13 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,47 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Ο τομέας αυτός παρουσιάζει κέρδη έναντι ζημιών σε όλα τα προηγούμενα τρίμηνα του 2003, σηματοδοτώντας την κινητικότητα των μεγάλων έργων πληροφορικής του δημοσίου, αναφέρει η εταιρία.

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με επιχειρηματικές εξελίξεις στον Όμιλο της Delta Singular σημειώνεται, ότι οι εταιρείες του κλάδου πληροφορικής, εντός και εκτός συνόρων, συμπεριλαμβανομένης και της Delta Singular, συζητούν μεταξύ τους πιθανές συνεργασίες και επιχειρηματικές συμφωνίες, με σκοπό, την αντιμετώπιση του αυξημένου ανταγωνισμού και τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τους Μετόχους.

Στο πλαίσιο αυτό η Delta Singular ανακοίνωσε ότι προέβη στην απόκτηση του 0,9% των μετοχών της Grafo Ανώνυμη Βιοτεχνική και Εμπορική Εταιρεία Επεξεργασίας Χάρτου και Αναλώσιμων Ειδών Η/Υ και του 22,4% των μετοχών της One World Ανώνυμος Εταιρεία Υπηρεσιών Διαδικτύου, με αποτέλεσμα να κατέχει πλέον το 100% του μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων, στην Grafo Ανώνυμη Βιοτεχνική και Εμπορική Εταιρεία Επεξεργασίας Χάρτου και Αναλώσιμων Ειδών Η/Υ θα εισφερθεί ο κλάδος της Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής και στην One World Ανώνυμος Εταιρεία Υπηρεσιών Διαδικτύου ο κλάδος της Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα