Στασιμότητα στη γερμανική οικονομία «βλέπει» η Bundesbank

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 15:42
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σύμφωνα με την Bundesbank, οι επιχειρηματικές προσδοκίες και η στασιμότητα στις παραγγελίες αγαθών δείχνουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας θα συνεχίσει σε οριακούς ρυθμούς τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2014. 

Μετριοπαθής για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας μέχρι το τέλος του έτους εμφανίζεται η κεντρική τράπεζα της χώρας, η Bundesbank, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις υπαγορεύουν αναιμική αναπτυξιακή τροχιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Bundesbank, οι επιχειρηματικές προσδοκίες και η στασιμότητα στις παραγγελίες αγαθών δείχνουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας θα συνεχίσει σε οριακούς ρυθμούς τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2014. Ωστόσο, η ίδια κρίνει θετικά την πρόσφατη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ και τη μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου, εξελίξεις που μπορούν να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Παράλληλα, θετικά κρίνει τις επιδόσεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες ενισχύονται από τη σταθερή μεταναστευτική ροή προς τη χώρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι εξελίξεις αυτές θα στηρίξουν την ιδιωτική κατανάλωση μέσω των αξιοσημείωτων αυξήσεων των μισθών.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική οικονομική αναπτύχθηκε μόλις 0,1% το τρίτο τρίμηνο, έπειτα από συρρίκνωση 0,1% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ αναμένεται ανάπτυξη 1,2-1,3% στο σύνολο της φετινής χρονιάς και 0,8-1,3% το 2015.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα