Για τις ε/τ εμπορικές σχέσεις συζήτησαν Αλογοσκούφης και Τουζμέν

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 15:20

Με τον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας, αρμόδιο για το εξωτερικό εμπόριο, κ. Κουρσάτ Τουζμέν, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Όπως τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης μετά το τέλος της συνάντησης, ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβει ο ένας τον άλλο είναι η οικονομική συνεργασία. Ο έλληνας υπουργός χαρακτήρισε «ιστορική αναγκαιότητα» την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων με την Τουρκία και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας».

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός είπε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί και το 2004. Ο κ. Κουρσάτ Τουζμέν επισήμανε επίσης, ότι στην Τουρκία δραστηριοποιούνται πολλές ελληνικές εταιρείες, ενώ στην Ελλάδα μόνο τέσσερις τουρκικές.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αλογοσκούφης, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ορισμένων τεχνικών ζητημάτων που δυσχεραίνουν τις ελληνοτουρκικές εμπορικές σχέσεις, θα συσταθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των δύο χωρών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα