Χρ. Σταϊκούρας: Ρεαλιστικά αισιόδοξος για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 23:15
UPD:23:17
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο κ. Σταϊκούρας προειδοποίησε πως πρέπει να αποφευχθεί η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και υπερβολικών προσδοκιών, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ακόμη η στιγμή εφησυχασμού και πανηγυρισμών» (φωτ. αρχείου).

«Ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία εμπεριέχει λεπτές πτυχές και είναι σκληρή, θα ολοκληρωθεί με επιτυχία» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στη διάρκεια εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων: «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος», του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), που διοργανώθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσθεσε δε πως θα καταλήξουμε στο καλύτερο από τα δυνατά, πλαίσιο συνεργασίας για την πατρίδα μας και τόνισε ότι κυβέρνηση εργάζεται ώστε άμεσα να ολοκληρωθεί, από την τρόικα, η τελευταία αξιολόγηση της υλοποίησής του, και να συναποφασισθεί, με τους εταίρους, το πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη ημέρα.

Ωστόσο ο κ. Σταϊκούρας προειδοποίησε πως πρέπει να αποφευχθεί η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και υπερβολικών προσδοκιών, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ακόμη η στιγμή εφησυχασμού και πανηγυρισμών».

Γ. Βρούτσης: Το σύνδρομο της αδράνειας καθήλωσε για χρόνια την Ελλάδα

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος απευθυνόμενος στους βιομηχάνους της Βόρειας Ελλάδας, αναφέρθηκε στο «σύνδρομο της αδράνειας και της αναβλητικότητας», που όπως είπε, κράτησε την Ελλάδα καθηλωμένη επί δεκαετίες.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ για το ασφαλιστικό σχολίασε πως «τώρα πατάει γερά στα πόδια του» σε αντίθεση με τις παλιές εποχές «που ήταν ένα σύστημα κατακερματισμένο, πελατειακό και διαβρωμένο».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα