Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς έντονη ασιοδοξία επικρατεί, ότι οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, θα εμφανίσουν υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη, την επόμενη εβδομάδα, μετά την αύξηση των εσόδων της Fujitsu Ltd. και της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd.

«Η μεγάλη αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη, ωθεί τους επενδυτές να βουτήξουν στην κυριολεξία στην αγορά και να αγοράσουν τις μετοχές τους», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 3,6 δισ. δολ. σε μετοχές με την Asahi Life Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Υπάρχουν αρκετοί δείκτες που επιβεβαιώνουν ότι η προοπτική του κλάδου της τεχνολογίας βελτιώνεται».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, κέρδιζε ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 95,11 μονάδες στις 11:20' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης κέρδισε μέσα στη εβδομάδα συνολικά ποσοστό 0,3%. Κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό υψηλότερο του 65% από τη στιγμή που υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα στα 17 χρόνια της ιστορίας του, στις 28 Απριλίου του περασμένου έτους.

Ο Nikkei αναρριχήθηκε κατά 1,1%, φθάνοντας στις 12.105,80 μονάδες. Ο Τopix κέρδιζε ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 1.210,44 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 1% και στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times κέρδιζε 0,4%.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας σημείωναν άνοδο, με εξαίρεση τους δείκτες στην Κίνα και την Ταϊβάν, που σημείωναν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα