Πάνω από τις 12.000 μονάδες ο Nikkei

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2004 09:49

ΑΞΙΟΛΟΓΑ κέρδη κατέγραψαν σήμερα οι ιαπωνικές μετοχές έπειτα από τη σημαντική χθεσινή άνοδο της Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/23/903220.htm .

Θετικά επηρέασαν την επενδυτική ψυχολογία και τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Fujitsu Ltd. και Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd.

Παράλληλα, η αγορά προσδοκά ότι την επόμενη εβδομάδα μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες θα αναθεωρήσουν προς τα πάνω τις προηγούμενες προβλέψεις τους για την κερδοφορία τους στο τρέχον οικονομικό έτος.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,17% και έκλεισε στις 12.120,66 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 2,5%. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 1.209,62 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,32%.

Μεγάλη άνοδο, της τάξεως του 9,16%, σημείωσε η μετοχή της Fujitsu. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, τα ενοποιημένα κέρδη της εταιρείας στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου ανήλθαν σε 101 δισ. γιεν (922 εκατ. δολ.) έναντι 50,3 δισ. γιεν στην αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία UFJ Tsubasa Securities Ltd. αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγησή της για τη μετοχή της Fujitsu σε “strong outperformer'' από “average”.

Aξιόλογα κέρδη (4,32%) κατέγραψε και ο τίτλος της Kyocera. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 24% για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου.

Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της προβληματικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mitsubishi Motors Corp. Η γερμανο-αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πωλήσει το μερίδιο (37%) που κατέχει στη MMC με αποτέλεσμα η μετοχή της τελευταίας να σημειώσει «βουτιά» κατά 24,92%.

Η Mitisubishi, η τέταρτη σε μέγεθος και η μόνη μη κερδοφόρος αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιαπωνία, μελετά σχέδιο αναδιάρθρωσης συνολικής αξίας 700 δισ. γιεν (6,6 δισ. δολάρια). Η DaimlerChrysler γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο σχέδιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα