Τιτάν: Βελτιωμένες επιδόσεις στο 9μηνο

Κέρδη 30,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 15 εκατ. ευρώ πέρυσι
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 09:43
UPD:09:43
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Βελτίωση παρουσίασαν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Τιτάν στο εννεάμηνο του 2014, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ, τη βελτίωση της ελληνικής αγοράς από εξαιρετικά χαμηλή βάση και τη σταθερότητα στη ΝΑ Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 3% στα 880 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους παρουσίασαν σημαντική μεταστροφή, ανερχόμενα σε κέρδη 30,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 15 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων παρέμειναν σταθερά στα 147 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις προοπτικές για το σύνολο του 2014, εκτιμάται ότι στην Ελλάδα η κατανάλωση τσιμέντου θα είναι υψηλότερη έναντι του προηγούμενου έτους, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια. Η διοίκηση αποδίδει τη μεταστροφή της τάσης κυρίως στην υλοποίηση έργων υποδομής, καθώς, όπως τονίζει, οι προσδοκίες για την ιδιωτική οικοδομή παραμένουν πολύ συγκρατημένες.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάκαμψη της αγοράς των ΗΠΑ, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι προβλέψεις που δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο η Αμερικανική Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα