DaimlerChrysler : Δεν χρηματοδοτεί τη Mitsubishi Motors

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2004 10:25

ΑΠΕΡΡΙΨΕ το σχέδιο χρηματοδότησης της θυγατρικής της, Mitsubishi Motors Corp., η πέμπτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, DaimlerChrysler AG, το οποίο, σύμφωνα με τους αναλυτές, ήταν ύθψους 6,4 δισ. δολ.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Mitsubishi Motors και να διακόψει κάθε μορφή οικονομικής ενίσχυσης, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, δεν επετεύχθη συμφωνία για την «κατάρρευση» των εσόδων, της τέταρτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, τονίζεται στην ανακοίνωση της DaimlerChrysler.

H αιφνιδιαστική αυτή απόφαση ,θα αφήσει τη Mitsubishi Motors χωρίς κεφάλαια, για τη μείωση του χρέους της ύψους 1,1 τρισ. γιέν (10 δισ. δολ.), προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή νέων μοντέλων αυτοκινήτων, μετά από ζημία ύψους κατά την τελευταία χρήση, η οποία προβλέπεται να ανέλθει σε 72 δισ. γιέν.

Ο επικεφαλής της DaimlerChrysler, Juergen Schrempp, ο οποίος προσπαθεί να αναστρέψει την αρνητική πορεία του τμήματος Chrysler στις ΗΠΑ, δεν προχώρησε στο σπλιτ του 37% των μετοχών που κατέχει στη Mitsubishi Motors η εταιρεία, όταν οι μέτοχοι επέκριναν έντονα την επένδυση κατά τη διάρκεια συνέλευσης στις 7 Απριλίου.

«Η Mitsubishi Motors οδεύει προς την καταστροφή και το να αντλεί απλώς χρήματα δεν είναι λύση», ανέφερε ο Alex Muromcew, ο οποίος διαχειρίζεται 600 εκατ. δολ. σε μετοχές διεθνώς με τη Loomis Sayles & Co., στο Σαν Φρανσίσκο, συμπληρώνοντας : «Εχουν αρκετά προβλήματα με την DaimlerChrysler στην Ευρώπη και με την Chrysler στις ΗΠΑ».

Οι μετοχές της Mitsubishi Motors υποχώρησαν κάτω από το όριο των 80 γιέν ανά μετοχή και σε ποσοστό 25% για να κλείσουν στα 241 γιέν η μία, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Φέτος συνολικά, οι μετοχές κέρδισαν ποσοστό 47%. Οι μετοχές της DaimlerChrysler σημείωναν άνοδο 79 σεντς, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 36,09 ευρώ η μία χθες στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα