Απαντήσεις σε 34+1 ερωτήσεις για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων

Η «Ν» κατάρτισε έναν ολοκληρωμένο «οδικό χάρτη» για όσες επιχειρήσεις θελήσουν μετά την ψήφιση του ν/σχ να κάνουν χρήση του νέου πλαισίου γι
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 07:00
UPD:09:03
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προϋπόθεση για την παροχή ρύθμισης είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης, ενώ στην περίπτωση που κρίνεται μη βιώσιμη θα ενεργοποιείται η διαδικασία της εκκαθάρισής της.

Από την έντυπη έκδοση

Νόμος του κράτους θα είναι σε λίγες ημέρες το σχέδιο διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς η σχετική τροπολογία εισέρχεται σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής. Με το συγκεκριμένο σχέδιο επιδιώκεται η διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων χρεών ύψους περίπου  45 δισ. ευρώ από 180.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Το σχέδιο προβλέπει αυτοματοποιημένη διαδικασία υπαγωγής για τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες για τους οποίους μπορεί να υπάρξουν επιλέξιμες διαγραφές χρεών, ενώ για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις απαιτείται η συμφωνία της πλειοψηφίας των πιστωτών. Προϋπόθεση για την παροχή ρύθμισης είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης, ενώ στην περίπτωση που κρίνεται μη βιώσιμη θα ενεργοποιείται η διαδικασία της εκκαθάρισής της.

Τα δε κίνητρα προς το τραπεζικό σύστημα είναι η παροχή εκπτώσεων επί των ακαθαρίστων εσόδων. Σήμερα, η «Ν» με τη μορφή 35 ερωτήσεων - απαντήσεων «αποκωδικοποιεί» τις βασικότερες διατάξεις.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΖΗΣΙΜΟΥ - [email protected]



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα