China National : 556 εκατ. δολ. για την Inchon Oil Refinery

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2004 09:31

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 644 δισ. γουόν (556 εκατ. δολ.) προσέφερε η μεγαλύτερη εταιρεία χημικών της Κίνας, China National Chemicals Import & Export Corp., για την εξαγορά της χρεοκοπημένης Inchon Oil Refinery Co., της Ν. Κορέας, υποσκελίζοντας τις λοιπές προσφορές που έγιναν, σύμφωνα με στέλεχος της Inchon.

Η China National, γνωστή και ως Sinochem, είναι έτοιμη να υπογράψει την τελική συμφωνία μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, αλλά πρώτα πρέπει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν. Η τιμή της εξαγοράς δύσκολα θα αλλάξει.

Η Ιnchon Oil, η μικρότερη εταιρεία διΰλισης από τις πέντε της Ν. Κορέας, εκτιμάται ότι έχει περιουσιακά στοιχεία ύψους 900 δισ. γουόν και παράγει περίπου 275.000 βαρελιών αργού πετρελαίου ημερησίως που μετατρέπει σε χημικά, σύμφωνα με τον σύμβουλο πώλησής της, KDB Partners.

Η εταιρεία που εδρεύει στο λιμάνι της πόλης Incheon, είναι ιδιαίτερα ελκυστική για την China National, εξ αιτίας της γειτονίας της με την Κίνα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η China National Chemicals και τρεις εταιρείες της Ν. Κορέας, κατέθεσαν προσφορές εξαγοράς για την Inchon Oil στις 16 Απριλίου. Οι εταιρείες - εκτός της China National - που έκαναν προσφορές, είναι η Paul Oil Co., η Ko & Pec Co. και η STX Corp., η οποία έχει στην κυριότητά της τις εταιρείες εισαγωγής καυσίμων, STX Shipbuilding Co. Paul και Ko & Pec.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα