Commerzbank AG : Αύξηση των καθαρών κερδών

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2004 09:44

ΑΥΞΗΣΗ των καθαρών της κερδών, το πρώτο τρίμηνο, εμφάνισε η τρίτη σε μέγεθος γερμανική τράπεζα, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων – Commerzbank AG – μετά την αύξηση των εσόδων της από τις διαπραγματεύσεις μετοχών και τη μείωση του κόστους μετά τον περιορισμό των επισφαλών της δανείων.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, αυξήθηκαν στα 254 εκατ. ευρώ (299 εκατ. δολ.) ή 43 σεντς ανά μετοχή από τρία εκατ. ευρώ ή ένα σεντ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Ο επικεφαλής της, Klaus-Peter Mueller, 59 ετών, ο οποίος έχει ανακοινώσει συνολικά 7.400 απολύσεις από το 2001, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην αύξηση των εσόδων φέτος, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της τράπεζας και να προετοιμαστεί για μία ενδεχόμενη συγχώνευση με την εγχώρια ανταγωνιστική της τράπεζα HVB Group ή την εξαγορά από ξένη εταιρεία.

Οι μετοχές της Commerzbank κέρδισαν ποσοστό της τάξης του 78% πέρυσι, μετά τις φήμες ότι θα εξαγοραζόταν. Οι μετοχές της HVB, της υπ'αριθμόν δύο σε μέγεθος τράπεζας της Γερμανίας, υπερδιπλασιάστηκαν.

Τα προ φόρων κέρδη της το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 415 εκατ. ευρώ από 38 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη διοίκησή της. Τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν σε 435 εκατ. ευρώ από 172 εκατ. ευρώ.

Η Commerzbank, είναι η πρώτη από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας, που ανακοινώνει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ενώ η HVB την Πέμπτη, εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 197 εκατ. ευρώ μετά από μία ζημιογόνο χρήση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank AG, θα ανακοινώσει κέρδη ύψους 856 εκατ. ευρώ, μετά από μία επίσης ζημιογόνο χρήση.

Η Commerzbank προγραμμάτιζε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στις 12 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα