Morgan Stanley : Μπροστά από την Goldman Sachs

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2004 10:50
UPD:10:54

ΕΚΤΟΠΙΣΕ την Goldman Sachs Group Inc., από τη θέση της μεγαλύτερης αναδόχου και συμβούλου επιχειρήσεων για συγχωνεύσεις διεθνώς, σε επίπεδο αμοιβών, η Morgan Stanley, μετά τα αποτελέσματα που εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Freeman & Co. στη Ν. Υόρκη.

Η Morgan Stanley, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία χρημαματο-οικονομικών υπηρεσιών από πλευράς κεφαλαίου, εισέπραξε 725 εκατ. δολ. σε αμοιβές κατά τη διάρκεια του τριμήνου, υψηλότερες σε ποσοστό της τάξης του 50%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η Goldman η υπ' αριθμόν ένα στον τομέα των αμοιβών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε σύνολο πέντε ετών, εισέπραξε το ποσόν των 645 εκατ. δολ.

«Αυτή η περίοδος ανήκει στην Morgan Stanley, αλλά δεν έχει εκτοπίσει ακόμη την Goldman», ανέφερε ο Brad Hintz αναλυτής του κλάδου οικονομικών υπηρεσιών, με την Sanford C. Bernstein & Co., στη Ν. Υόρκη, συμπληρώνοντας : «Οι δύο τους, παίζουν στο βασικό παιχνίδι στην αγορά». Ο Hintz είναι πρώην οικονομικός διευθυντής της Lehman Brothers Holdings Inc. και πρώην στέλεχος της Morgan Stanley.

Οι οίκοι της Wall Street, ανταγωνίζονται για τις αμοιβές ύψους 11 δισ. δολ. στον τομέα των επενδύσεων μετοχών, το πρώτο τρίμηνο, οι οποίες βρίσκονται υψηλότερα σε ποσοστό της τάξης του 37%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τονίζει η Freeman.

H Morgan Stanley, εισέπραξε αμοιβές περίπου 444 εκατ. δολ. από τις δημόσιες εγγραφές εταιρειών, όπως της Assurant Inc., το παράρτημα της Fortis, της μεγαλύτερης βελγικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, όπως επίσης και από την προσφορά μετοχών ήδη εισηγμένων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της General Electric Co.

Από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εισέπραξε το ποσόν των 120 εκατ. δολ., για συγχωνεύσεις περίπου 30 δισ. δολ. που ολοκληρώθηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.

Κατά μέσον όρο οι αμοιβές για συγχωνεύσεις αποτελούν περίπου το 0,4%. Η φίρμα ενδέχεται να προσθέσει ακόμη 91 εκατ. δολ. σε αμοιβές από συγχωνεύσεις τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένης και της αμοιβής ύψους 25 εκατ. δολ. για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην FleetBoston Financial Corp., για την πώλησή της αντί 48 δισ. δολ. στην Bank of America.

Διεθνώς οι χρηματιστηριακοί οίκοι πούλησαν περίπου 108 δισ. δολ. σε μετοχές το πρώτο τρίμηνο του έτους και τις περισσότερες από ό,τι είχαν πουλήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2000, όπου είχαν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Το φετινό πρώτο τρίμηνο είχε πέντε φορές και πλέον περισσότερες εργασίες, από ό,τι η αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδος, όταν είχαν πουληθεί μετοχές αξίας 20 δισ. δολ. Οι αμερικανικές εταιρείες φαίνεται ότι θα υπερβούν τις προβλέψεις για τα έσοδά τους το πρώτο τρίμηνο, αποκτώντας το μεγαλύτερο μερίδιο τουλάχιστον για μία δεκαετία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα