ΕΠΑ: Επέκταση δικτύου φ. αερίου στη Νέα Μαγνησία

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 18:04
UPD:18:10
EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου υποδομής έχουν ξεκινήσει και ήδη έχουν κατασκευαστεί 800 μέτρα στην περιοχή των Διαβατών ενώ υπολείπονται 1.700 μέτρα στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας.

Ξεπερνούν τις 950 οι υπογεγραμμένες συμβάσεις παροχής φυσικού αερίου στον Δήμο Δέλτα σύμφωνα με τα στοιχεία παρείχει στον δήμαρχο Εύθυμιο Φωτόπουλο ο διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Μπακούρας.

Στο πλαίσιο συνάντησης με το δήμαρχο ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε για την πορεία και τη δραστηριότητα της εταιρείας στον Δήμο Δέλτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μπακούρας η εταιρεία στον Δήμο Δέλτα δραστηριοποιείται από το 2001 στην περιοχή της ΒΙΠΕΘ και στην συνέχεια στο Καλοχώρι και τη Σίνδο εντός του 2009 και στην περιοχή των Διαβατών εντός του 2011. Έως και το πρώτο ενιάμηνο 2014 έχουν κατασκευαστεί πάνω από 47 χιλιόμετρα χαμηλής πίεσης (4 bar). 

Όσον αναφορά τον μελλοντικό σχεδιασμό ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την προγραμματισμένη επέκταση δικτύου μήκους 2,5 χλμ η οποία θα συνδέσει την περιοχή της Νέας Μαγνησίας με το υφιστάμενο δίκτυο.

Οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου υποδομής έχουν ξεκινήσει και ήδη έχουν κατασκευαστεί 800 μέτρα στην περιοχή των Διαβατών ενώ υπολείπονται 1.700 μέτρα στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας.

Επιπλέον ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε τον δήμαρχο Δέλτα ότι εκτός από τα σχολεία της περιοχής που είναι ήδη καταναλωτές φυσικού αερίου υπάρχουν Δημοτικά κτήρια στα οποία η εταιρεία ολοκλήρωσε τις εργασίες αρμοδιότητας της και αναμένει από τον δήμο να προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση των παροχών. 

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η σύνδεση δημοτικών κτηρίων με σκοπό να ωφεληθεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο από την οικονομία, την ευκολία, την ασφάλεια και ειδικά από το περιβαλλοντικό όφελος που προκύπτει από τη χρήση του φυσικού αερίου.

O κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στην τιμή του φυσικού αερίου για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο η οποία αναμένεται να είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και προβλέπεται να κυμανθεί στα 0,68-0,70 ευρώ/Nm3.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος έθεσε το ζήτημα της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου και ζήτησε η αποκατάσταση να πραγματοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολιτών.

Μετά από αίτημα του δημάρχου ο κ. Μπακούρας δεσμεύτηκε να εξετάσει την υλοποίηση ενός φάσματος ενεργειών στο πλαίσιο πλαίσιο του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της εταιρείας στις τοπικές κοινωνίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα